Jelenlegi hely

Klassz 5let! - Kreatív Kölyöktábor

A tábor célja a gyerekek kreativitásának fejlesztése játékos formában a különféle élményfoglalkozásokon keresztül. A kreativitás egy olyan képesség, amit érdemes fejleszteni, hiszen könnyebbé teszi a mindennapi életet. A kreatív ember ugyanis a probléma helyett a megoldással foglalkozik. A kreativitás mindemellett növeli az önbizalmat és a tudásvágyat, valamint erősíti a kommunikációs és kooperációs képességet. A táborban tematikus napok lesznek, azaz minden napot egy-egy terület köré építünk fel, és figyelünk arra, hogy minden gyermek a saját korosztályának és érdeklődési körének megfelelő módon kapcsolódjon be a különféle játékokba. A cél, hogy a klassz ötleteken keresztül játékos formában közösen alkossunk, hozzunk létre valamit (legyen az egy színházi miniprodukció vagy egy miniváros stb.), illetve együtt oldjuk meg a különféle rejtvényeket, és találjuk meg a kincsesládához vezető utat.   

(A részletes program és a jelentkezéshez szükséges dokumentáció a lap alján található és letölthető.)

 

Turnusok: (már csak a 2. turnusba várjuk a jelentkezőket)

II. turnus: 2020. július 6-10. 8:00-16:30 (Jelentkezési határidő: június 30.)

Helyszín:

SZTE Sportközpont – JGYPK Szabadidőközpont Kávézó (JUGYU Klub) és nagyméretű kerthelyisége (Szeged, Hattyas sor 6-8.)

Alapvető információk:

Étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

Korhatár: 7-12 év

Létszám: minimum 10 fő, maximum 20 fő

Részvételi díj:

28.000 Ft/fő, testvérek jelentkezése esetén: 24.000 Ft/fő

Mit tartalmaz a részvételi díj?
  • Napi háromszori étkezést (igény esetén glutén- és laktózmentes formában is)
  • A tábor előkészítését és lebonyolítását szakképzett személyzettel
  • A programokat és az azokhoz kapcsolódó speciális eszközöket, anyagokat
  • Képek és videófelvételek készítését és ezek megosztását privát facebook csoportunkban
  • Biztonságos kültéri és (kedvezőtlen időjárás esetén) beltéri helyszínt
  • A szívünket és a lelkünket
A táborra jelentkezni kétféleképpen lehet:

Személyesen irodánkban (Szeged, Batthyány u. 17/B, Nyitva tartás: H-CS 09:00-17:00, P 09:00-14:00) a jelentkezési lap leadásával és a részvételi díj befizetésével.

Online a jelentkezési lap alábbi címre való elküldésével: info@szegedoffice.hu és a részvételi díj átutalásával. Az utaláshoz szükséges adatokat a jelentkezésre küldött válaszlevelünk tartalmazza.

Bővebb információért, kérjük, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén:

E-mail: info@szegedoffice.hu

Cím: Szeged, Batthyány u. 17/B (Batthyány és Szentháromság u. sarka)

Tel.: 06-62-668-011 (H-CS 09:00-17:00, P 09:00-14:00)

Mobil: +36-30-336-2332

FB csoport: https://www.facebook.com/groups/klassz5let (A privát csoportban a tábor előtt információkat osztunk meg a jelentkezőkkel, a tábor ideje alatt pedig videókat és fotókat osztunk meg a gyerekekről.)

A tábor szervezője, lebonyolítója:

A SzegedOffice Rendezvényiroda több éve foglalkozik professzionális élményalapú gyermekprogramok (gyerekzsúrok, táborok, kiegészítő programok: kézműves sarok, gyereksarok stb., kincskereső játékok) kitalálásával és szervezésével magán és céges rendezvényeken egyaránt. Táborunkat a Varázskönyv Mestertanodával együttműködve szervezzük.

Táborvezetők:

Vékonyné Fizel Nikolett (élményépítő, rendezvényszervező, történelem szakos tanár, a Szegedi Tudományegyetem oktatója)

Kordás Melinda (rendezvényszervező, környezetvédelem szakos tanár)

 

A helyszínről bővebben:

A tábor helyszíne az SZTE Sportcentrum árnyékos, fás zöldterülete, illetve az itt elhelyezkedő JGYPK Szabadidőközpont és Kávézó, valamint annak nagyméretű, rendezvénysátorral ellátott kerthelyisége. Az ifjúsági, közösségi tér március óta a járványhelyzetre tekintettel nem üzemel, illetve a nyári szünet ideje alatt is zárva tart, így kiváló és biztonságos helyszíne a gyermektábornak. A nyitott rendezvénysátorban alakítjuk ki a tábor fő helyszínét, amelyet gyereksarokkal, padokkal, székekkel és asztalokkal rendezünk be, a körülötte lévő területen pedig piknikplédeket terítünk le. Így egy színes, hangulatos, gyerekbarát környezetet alakítunk ki. Néhány programhoz használjuk a benti területet is, amely professzionális hang- és fénytechnikával, valamint színpaddal felszerelt, és kedvezőtlen időjárás esetén is rendelkezésünkre áll. A helyszín előnye továbbá, hogy mivel 24 órás portaszolgálattal rendelkezik, illetve jól elválasztott a gépjárműforgalomtól, így megfelelően biztonságos a gyermekek számára.

 

Részletes program

Hétfő: „Eszeveszett birodalom” nap

Az első nap az ismerkedés jegyében telik, a gyerekek és a pedagógusok bemutatkoznak egymásnak, majd közösen megtanuljuk gitárkísérettel a tábordalt. Ezután a nap fő programjaként egy egész várost, sőt egy egész birodalmat építünk fel, azaz megnyitjuk a birodalomépítészeti és szépítészeti osztályt. Kertes házak és felhőkarcolók, madárcsicsergős parkok és hullámzó hattyúhajlékok készülnek, sőt a közlekedésről is gondoskodunk, valamint be is népesítjük a birodalmat. A kézműves foglalkozások és a városépítés mellett természetesen más játékokkal is színesítjük a napot.

 

Kedd: „Irány Eldorádó!” nap

Egy rejtélyekkel és rejtvényekkel teli nap, amely során a gyerekeket sok-sok izgalom, na és persze a kalózok és a boszorkány kincse is várja. A napra való ráhangolódást követően kincsesládákat készítünk, amelyeket természetesen a gyerekek haza is vihetnek a nap során gyűjtött kincsekkel együtt. A tízórait követően elindulunk megkeresni a kincseket, de előtte levetítünk egy mesét, ami a játék kerettörténetét adja. Ezután a gyerekek kapnak egy rejtvényt, amelyet megfejtve hozzájutnak a következő nyom helyét jelölő számhoz. A Rejtekhely táblázatban megnézik, hogy az adott számhoz melyik rejtekhely tartozik. Ott megtalálják az újabb rejtvényt, amelyet megfejtve eljutnak a következő nyomhoz, és így tovább. (Kincskereső játékainkról bővebb információ az alábbi oldalon található: www.szegedoffice.hu/kincskereso A játékokat a táborban részt vevő gyerekek életkora és neme szerint választjuk ki repertoárunkból, és különféle speciális eszközökkel színesítjük.) Délután egy kis varázslattal folytatódik a program, és pár bűvésztrükköt is megtanulnak a gyerekek, majd egy kifejezetten a korosztályra szabott szabadulójáték következik, amelyhez a helyszín egyik belső termét rendezzük be. Természetesen a szabadulás garantált, és a játék végén minden gyermeknek kiosztunk egy-egy szép oklevelet.  

 

Szerda: „A dzsungel könyve” nap

A lurkók a színház világába csöppenek, a színpadon pedig megelevenedik a dzsungel és Maugli története. A gyerekek kapnak egy kellékdobozt, jelmezeket, díszletelemeket és még arcfestők is érkeznek, hogy még szórakoztatóbb legyen a nap, amely során elkészítünk egy zenés minidarabot. A gyerekek színészekké, plakát- vagy éppen díszletkészítőkké válnak. Mindenki lehetőséget kap, hogy a hozzá leginkább közel álló feladatot válassza, a lényeg, hogy közösen, játékosan készüljön el a darab, megspékelve saját ötletekkel. A nap végén sor kerül a premierre is. Az erről készült felvételt pedig este már közösen nézheti meg a család a facebook csoportunkban.

 

Csütörtök: „Csibefutam” nap

Ha vetélkedő, akkor legyen Elképesztő! Ez a vetélkedő bizony elképesztően szórakoztató lesz, hiszen 10 remek csapatjátékkal készülünk annak minden speciális eszközigényével együtt. Ebben a játékban egyik csapat sem lesz utolsó, hiszen a végén mindenkinek kiosztunk egy-egy szép oklevelet. Lesz zsákban futás, medencehorgász, lyukbadobás, íjászat, óriásmemória, sok-sok móka és nevetés, valamint konfettiágyús eredményhirdetés. A délelőtti vetélkedő után délután egy másik izgalmas játékkal, a 25 kihívással folytatódik a program. Ebben a gyors ütemű játékban mindenki megmutathatja a képességeit. Amíg az egyik csapattag például egy origami rókát hajtogat, addig a másik kártyavárat épít, vagy éppen kristályokat válogat, de vannak olyan játékok is, amelyet a gyerekek csak közösen tudnak megoldani. Minden csapat kap egy-egy kellékekkel teli dobozt és 25 kihíváskártyát, a cél minél rövidebb idő alatt teljesíteni a kihívásokat. Gyorsnak és ügyesnek kell tehát lenni egyszerre, hiszen az óra ketyeg, az idő pedig gyorsan fogy.

 

Péntek: „Táncoló Talpak” nap

A tábor utolsó napján igazi fiesztahangulattal várjuk a gyerekeket. Délelőtt együtt megtanulunk egy tánckoreográfiát és/vagy (az igények függvényében) rendezünk egy mini Csillag születik tehetségkutatót, amelyen lehetőséget adunk a gyerekeknek arra, hogy bemutassanak egy-egy produkciót (legyen az ének, tánc, hangszeren játszás, szavalás, bármi). Ezután fotósarkunk várja a résztvevőket, majd az ebédet követően a szegedi gimnazistákból álló Zebra Zone zenekar lép színpadra. A tábort végül egy igazán felejthetetlen minidiszkóval zárjuk.

 

A részletes program letölthető
IDE KATTINTVA

A jelentkezési lap és a jelentkezéshez kapcsolódó dokumentáció letölthető
IDE KATTINTVA

Jelentkezés esetén, kérjük kitöltve, aláírva elküldeni részünkre a Jelentkezési lapot és a Megbízási szerződést. A dokumentáció többi részét a tábor 1. napján szükséges leadni.